Pod Dobrym Humorem

O nas

Jesteśmy firmą cateringową obsługująca imprezy kameralne u klienta (imieniny, uroczystości rodzinne, itp.) ,wesela, chrzciny jak i różnego rodzaju imprezy firmowe, szkolenia, konferencje.

Zapewniamy obsługę cateringową na terenie Kotliny Kłodzkiej oraz posiadamy własną salę i pokoje hotelowe (www.Villadobryhumor.pl).

Naszą specjalnością jest kuchnia śląska oraz potrawy z tradycyjnego pieca chlebowego opalanego drewnem.

Ważne wydarzenia wymagają szczególnej oprawy. Pięknie zaaranżowane stoły, bogactwo smaku, kolorów oraz cudowne aromaty będą dopełnieniem wspaniałego spotkania i wspólnej zabawy.
Proponujemy szeroki wachlarz dań i przekąsek. Jesteśmy otwarci na nowości kulinarne. Menu na bankiet w zależności od charakteru imprezy oraz planowanego budżetu ustalamy z klientem indywidualnie.

Kontakt

CATERING „POD DOBRYM HUMOREM”

Grażyna Witkowska

Międzygórze

Ul.Wojska Polskiego 21a

Zestawy cateringwe

ZESTAW I
COCTAIL
Stol szwedzki w formie bufetu
obsługa kelnerska
porcelanowa zastawa stolowa
nakrycie stołu,skirting PRZEKĄSKI ZIMNE
  • koreczki bankietowe
  • kanapki dekoracyjne
  • pasty
  • sałatka z kurczakiem
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE
  • soki owocowe,woda mineralna
  • kawa,herbata
DESER
  • szarlotka,ciasteczka
cena netto od osoby
15-25 osób 29 pln
25-50 osób 27 pln
ZESTAW II
BANKIETOWY
stol szwedzki w formie bufetu
obsługa kelnerska
porcelanowa zastawa stołowa
nakrycie stołu,skirting
PRZEKĄSKI ZIMNE
  • koreczki bankietowe
  • kanapki dekoracyjne
  • śledz w śmietanie
  • jajka z koperkiem w majonezie
  • smalec domowy,ogórki kiszone
  • pasta,sałatka grecka
PRZEKĄSKI GORĄCE
  • zupa węgierska
  • schab ze śliwką
  • karczek pieczony w ziołach z żurawiną
  • filet z kurczaka z grilla
  • warzywa z wody
  • ziemniaczki opiekane
DESER
  • szarlotka
  • ciasteczka maślane
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE
  • soki,woda mineralna
  • kawa,herbata
cena netto od osoby
15-25 osob 85pln
25-50 osób 82pln
SERDECZNIE ZAPRASZAMY

Zupy:

  • Złocisty rosół z makaronem
  • Krem z brokuł z ptysiowym groszkiem
  • Krem z pieczarek z grzankami
  • Barszcz czerwony z krokietem
  • Swojski Żur z kiełbasą i jajkiem
  • Pomidorowa po Madersku
  • Rybna po Hiszpańśku
  • Flaczki wołowe

Dania główne:

  • Schab ze śliwką
  • Filet drobiowy panierowany w płatkach zbożowych
  • Filet drobiowy w cieście sezamowym
  • Kotlet Szwajcarski
  • Polędwica wołowa w sosie grzybowym
  • Rolada śląska z boczkiem i ogórkiem kiszonym
  • Pieczeń wieprzowa w sosie
  • Diabelskie żeberka
  • Wątróbka drobiowa duszona z jabłkami
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie śliwkowym
  • Dorsz w czerwonym winie
  • Karczek po królewsku
  • Schab na szpinaku
  • Bigos wiejski

Wybór przystawek zimnych:

  • Półmisek serów(pleśniowe,wędzone,ziołowe)
  • Półmisek wędlin pieczonych
  • Śledzie mix kompozycja
  • Sałatka z kurczka wędzonego
  • Sałatka grecka
  • Sałatka jarzynowa
  • Galaretka drobiowa
  • Galaretka wieprzowa
  • Galaretka rybna
  • Jajka w trzech samakach
  • Półmisek warzyw
  • Półmisek owoców

 

 

Przerwy kawowe

Przygotowaliśmy dla Państwa kilka propozycji zestawów na konferencje, szkolenia i inne spotkania.

Zestaw I 10zł./os.

  • kawa rozpuszczalna lub parzona
  • herbata
  • ciasteczka kruche
  • butelka wody gaz./niegaz. 0,5l./os.

Zestaw II 15zł./os.

  • kawa rozpuszczalna lub parzona
  • herbata (różne smaki)
  • porcja ciasta (szarlotka,sernik,orzechowiec)
  • soki 200ml./os.
  • woda gaz./niegaz. 0,5l./os.

Zestaw III 20zł./os.

  • kawa rozpuszczalna lub parzona
  • herbata
  • porcja ciasta
  • kanapki bankietowe (3szt./os.)
  • soki 200ml./os.
  • woda gaz./niegaz. 0,5l./os.

Dodatki:

 

 

  • Frytki
  • Pieczone ziemniaczki
  • Ziemniaki puree
  • Ziemniaki z wody
  • Kasza gryczana
  • Ryż curry

 

 

 

 

 

Wybór surówek, sałat, warzyw:

 

  • Kapusta zasmażana z kminkiem
  • Buraczki zasmażane
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z wędzonego kurczaka
  • Sałatka grecka
  • Buraczki z cebulką
  • Kapusta kiszona
  • Marchewka z jabłkiem
  • Mix warzyw gotowanych
  • Marchewka z groszkiem
  • Brokuły i kalafior zapiekane serem

 

 

Menu weselne

Przygotowaliśmy dla Państwa propozycje menu na przyjęcia weselne.

Obiad podany do stołu:
  • Wiejski rosół drobiowy z makaronem
  • Pierś z kurczaka w migdałach
  • Rolada Śląska
  • Bukiet surówek
  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki puree
  • Sos ciemny i pieczarkowy
Zimne przystawki w formie bufetu szwedzkiego
lub podane do stołu na półmiskach :
  • Mix wędlin regionalnych
  • Mix mięs pieczonych
  • Mix serów
  • Sałatka grecka
  • Schab w galarecie
  • Zestaw warzywny zakąskowy
  • Zestaw pieczyw + masło
  • Sałatka jarzynowa
  • Śledź w śmietanie
  • Śledź w oleju
  • Mix owoców na paterach
Dania ciepłe podane do stołu w porze wieczorowo-nocnej:
  • Kotlet po szwajcarsku
  • Flaczki wołowe
  • Bigos wiejski
  • Zupa gulaszowa

     

Napoje:
  • Kawa i herbata bez ograniczeń
  • Soki (5 smaków) 0,5l./os.
  • Napoje ( Coca-cola, Fanta, Sprite) 1l./os.
  • Woda gazowana/niegazowana 0,5l./os.
135zł./os.